Bekercompetitie reglement


De voorrondes moeten gespeeld zijn voor 31 december. De 8ste finales voor 29 februari. De kwartfinales voor 30 april. De halve finales voor 31 mei. De finale voor het einde van het seizoen. Indien er meer dan 32 deelnemers zouden zijn, komt er nog een beperkte voorronde. De data moeten in onderling overleg vastgelegd worden en worden liefst op vrijdag in ons lokaal gespeeld. Als dit niet mogelijk zou zijn, kan er ook gespeeld worden op een dinsdagavond in ons lokaal, tijdens de speeldagen van de schaakclub van de NMBS. ( 1 dinsdag op twee ) De winnaar krijgt uiteraard een beker.
Het tempo is 2 uur bedenktijd per speler. Er is een tijdshandicap van 1’ per 10 Elo-punten verschil. De laagst geklasseerde speler heeft dus altijd 2 uur bedenktijd en de hoogst geklasseerde speler heeft 2 uur min de tijdshandicap. Bij remise gaat de laast geklasseerde speler naar de volgende ronde.
Vb.: een speler met 1900 Elo die speelt tegen een speler met 1467 Elo heeft maar 1 uur en 17 minuten bedenktijd. Notatie is verplicht tenzij er nog minder dan 5’ bedenktijd op je klok overblijft. Bij remise is het de laagst geklasseerde speler die doorgaat naar de volgende ronde. Niet-geklasseerde spelers en spelers met minder dan 1300 Elo krijgen allen een fictieve Elo van 1300 voor de bepaling van de tijdshandicap. Om te bepalen wie naar de volgende ronde gaat in geval van remise blijven de echte Elo’s bepalend. Indien twee niet geklasseerde spelers ( of twee spelers met toevallig dezelfde Elo ) remise spelen wordt er geblitzt naar 2 winnende partijen om uit te maken wie naar de volgende ronde gaat.
Deze partijen tellen uiteraard niet mee voor Elo wegens de tijdshandicap. De paringen gebeuren door lottrekking. Paringen en uitslagen zullen ook op de website verschijnen. Alle partijen beginnen om 20 uur.
Deelname is gratis.