Koninklijke Mechelse Schaakclub Inschrijvingen jeugd

Wie kan er zich inschrijven voor de jeugdlessen?

Iedereen die interesse heeft in schaken is welkom bij onze club, zelfs als je nog geen basis hebt. De lessen zijn bedoeld voor kinderen vanaf het 2e leerjaar tot en met het seizoen waarin ze 20 jaar worden en dus niet meer als jeugdspeler meegerekend worden. In het 1e leerjaar leren ze immers lezen en dit is noodzakelijk omdat ze een werkboekje meekrijgen met oefeningen.

Hoeveel bedraagt het inschrijvingsgeld en wat is er inbegrepen?

Het inschrijvingsgeld bedraagt 55 en dient betaald te worden via het rekeningnummer van de club met IBAN = BE36 9731 4996 6781 en BIC = ARSPBE22. Hiervoor krijgen ze tijdens het seizoen les op zondagmorgen van 10u tot 12u, waar ze begeleid worden door lesgevers op hun niveau en ook een werkboekje met oefeningen krijgen dat ze mogen meenemen naar huis. Ze mogen ook gratis deelnemen aan onze 3 interne clubtornooien en het Provinciaal Jeugdkampioenschap dat in Mechelen plaatsvindt. Wij zorgen ook voor begeleiding ter plaatse tijdens alle criteriumtornooien, alsook de Provinciale, Vlaamse en Belgische Jeugdkampioenschappen. Voor alle schaakactiviteiten zijn de kinderen verzekerd, ook als deze zich buiten onze club bevinden. Wij zorgen ook voor de nodige aansluiting bij de Koninklijke Belgische Schaakbond indien dit nodig is voor externe competitie.

Hoe schrijf ik mijn zoon/dochter in?

Alles begint met een mail te sturen naar de jeugdverantwoordelijke Kevin De Winter (kevin.de.winter@hotmail.be). Hij verzamelt jullie gegevens en nodigt jullie uit om in september te komen. De eerste zondag van september is er plaats voor een eerste kennismaking met onze jeugdwerking. Op de 2e zondag is er voor de kinderen mogelijk een test voorzien om te kijken of zij in een hogere groep kunnen inschrijven. Terwijl wordt via een korte presentatie aan de ouders uitgelegd hoe onze club werkt en wat de doelstellingen en verwachtingen zijn. De resterende zondagen starten we met de eerste lessen. Daarna kunnen de kinderen voldoende oordelen of ze ook de rest van het seizoen naar onze lessen willen komen en gemotiveerd zijn om te schaken. Tegen eind september verwachten we dan ook een definitieve beslissing en de betaling van het inschrijvingsgeld.

Wat gebeurt er als een groep volzet is?

Om de kwaliteit van de lessen te garanderen worden de groepen beperkt tot maximaal 8 kinderen per lesgever. Hierdoor kan het zijn dat we in september nieuwe leden moeten weigeren omdat sommige groepen al volzet zijn. Wij doen uiteraard ons best om zoveel mogelijk plaatsen aan te bieden zodat iedereen bij ons terecht kan om het schaken te leren. Val je echter toch uit de boot, dan wordt je op een wachtlijst gezet. De kinderen op deze wachtlijst komen dan in aanmerking als er in het begin van het seizoen iemand onverwacht stopt met schaken. Zij zullen bij de inschrijvingen van het daaropvolgende seizoen van dezelfde voorrangsregel kunnen genieten zoals kinderen die al lid waren van onze club en broers, zussen of kinderen van reeds aangesloten leden. In de tussentijd kan er in overleg en afhankelijk van de motivatie en het niveau van het kind afgesproken worden wat het beste is om de periode tot het volgende seizoen te overbruggen.

Wat gebeurt er als de inschrijvingen al voorbij zijn?

Helaas sluiten wij na september onze inschrijvingen voor dat seizoen af. De lessen zijn immers al gestart en dan is het voor zowel de lesgever als de jeugdspeler moeilijk om aan te sluiten als er verschillende lessen gemist zijn. Er is wel de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen en om dit te plannen neem je best even contact met onze jeugdverantwoordelijke Kevin De Winter (kevin.de.winter@hotmail.be). Daarna kan er in overleg en afhankelijk van de motivatie en het niveau van het kind afgesproken worden wat het beste is om de periode tot het volgende seizoen te overbruggen.