Verslag Clubkampioenschap 2022-2023 (Matthias Motmans)

Home/Regels Deelnemers
Aljechin reeks Botvinnik reeks Capablanca reeks Donner reeks Euwe reeks Euwe PO1 reeks Euwe PO2 reeks


Speeldag 30/12

Gisteren werd de laatste partij met vertraging afgewerkt, waardoor we het clubkampioenschap als afgerond kunnen beschouwen. Volgende week staat ons nieuw wintertornooi voor de deur, maar ik trakteer jullie nog op een verslag van de laatste speeldag in het tornooi van het jaar.

Aljechin:
Joppe kon zijn laatste partij winnen tegen Wim. Omdat Rudi wel kon winnen van Herman, neemt hij de laatste podiumplek voor zijn rekening. Clubkampioen Robin won nog van Maarten, maar deze partij was slechts een formaliteit in zijn parcours naar de eerste plaats.
Robin De Vogelaere
Joppe Raats
Rudi Braspenning

Botvinnik:
Normaal ging Loïc ook zijn laatste match spelen tegen Walter, maar wegens dat Walter verhindert was eindigt de B-reeks met een forfait. Zo delen Barend, Walter en Jan de 4de plaats.
Loïc Dehan
Thibaud de Borggraef
Adina Caramalau

Capablanca:
Tomas deed wat hij moest doen en won tegen Léon. Matthias kon dan weer geen pion afsnoepen van de c-kampioen, waardoor Tomas mee de tweede plaats deelt naast Matthias. Joeri won nog tenslotte van Pascal. Na een jaar lang de titel van hekkensluiter te dragen, kon hij last minute deze nog afgeven door de vierde plaats te veroveren.
Jonas Vranckx
Matthias Motmans
Tomas Cuyx

Donner:
Yannick stelde zijn eerste plaats zeker door zijn remise tegen Maximilien. Daardoor had de winst van Laurens tegen Bruno geen enkel vat meer op het klassement. Ook kon Maximilien door dit resultaat de derde plek bemachtigen in deze reeks.
Yannick De Bie
Laurens Covens
Maximilien Jadoul

Euwe play-off 1:
Tommeke, Tommeke, wa doet ge nu, Tommeke is kampioen. Weliswaar niet van de wereld zoals Boonen, maar wel van de eerste play-off in de Euwe reeks. Door zijn winst tegen Niel kwam hij alleen aan de leiding en kan hij na een turbulente start de eerste plaats pakken.
Tom Wittevrouw
Marc Stevens
Joppe Smekens

Euwe play-off 2:
Ook hier geen partij. Ronald gaf forfait waardoor Nathan met helaas twee forfaits het kampioenschap moet afsluiten.
Wout Pauwels


Speeldag 23/12

De voorlaatste speeldag zit er op in het clubkampioenschap. Nog 1 week en dit prestigieuze tornooi heeft al zijn kaarten op tafel gelegd.

Aljechin:
De enige partij was tussen Herman en Maarten, die een gelijkspel overeen kwamen.

Botvinnik:
Barend en Adina hebben ook al hun laatste partij gespeeld en ook hier was het gelijkspel.

Donner:
Matthew won van Leon waardoor hun plaatsen al beslist zijn.


Speeldag 16/12

't Is gebeurd. Robin De Vogelaere vervangt Sterre Dauw als clubkampioen.

Aljechin:
Door te winnen tegen Rudi stelt hij zijn titel veilig. Joppe mag zich tevreden stellen met een verdienstelijke tweede plaats. Rudi en Wim zijn degene die nog strijden om die derde plaats.
Robin De Vogelaere
Joppe Raats

Capablanca:
Matthias kon winnen van Tomas waardoor hij zeker is van de tweede plaats. Tomas moet winnen tegen Léon en Matthias moet verliezen tegen Jonas wil hij nog gedeeld tweedes eindigen.
Jonas Vranckx

Donner:
Maximilien maakt het spannend in de strijd om de derde plaats door zijn winst tegen Leon. Zo strijden zowel Bruno als Maximilien met gelijke middelen voor die laatste podiumplek.

Euwe play-off 1:
Marc koestert nog hoop om gedeeld eerstes te eindigen door zijn winst tegen Joppe. Weliswaar ligt het lot volledig in Tom zijn handen. Als hij niet verliest, is hij zeker van de eerste plaats. Zijn tegenstander wordt Niel, die moet winnen om gedeeld derdes te eindigen waardoor dit een spannende laatse partij zal worden.

Euwe play-off 2:
Wout speelt kampioen in de tweede play-off door zijn winst tegen Nathan.
Wout Pauwels


Speeldag 9/12

Er werden weer wat matchen afgewerkt in het clubkampioenschap. Met hierna nog 3 weken te gaan naderen we stilaan de ontknoping.

Botvinnik:
Hier was het Jan die won van Barend waardoor hij momenteel haasje over met hem doet. Barend heeft weliswaar nog 1 match te goed waardoor hij nog kans maakt om niet als rode lantaarn te eindigen. Door het gelijkspel van Loï en Adina is Adina zeker van haar derde plaats waardoor hier de top 3 al volledig vast ligt. Thibaud speelde dan weer remise tegen Walter.
Loïc Dehan
Thibaud de Borggraef
Adina Caramalau

Capablanca:
Joeri kon zijn eerste wedstrijd winnen door Léon te verslaan. Doordat Pascal verloor van Jonas staan ze nu met 3 op een gedeelde 4de plaats met 2,5 punten. Weliswaar valt er voor hun niets meer te rapen. Jonas was sinds vorige week al kampioen waardoor er voor hem ook niets verandert. Volgende week vechten Tomas en Matthias voor de tweede plaats, wat de laatste puzzelstukjes zullen zijn in deze reeks.
Jonas Vranckx

Donner:
Yannick won de strijd om de titel tegen Laurens waardoor hij al zeker is van de eerste plaats. Weliswaar kan Laurens nog gedeeld eerste worden, maar dan moet hij rekenen op puntenverlies van Yannick.

Euwe play-off 1:
Ook hier is Tom zeker van een gedeelde eerste plek door zijn winst tegen Marc. Joppe pakt ook broodnodige punten tegen Niel waardoor hij nog kans maakt om gedeeld eerste te eindigen.

Euwe play-off 2:
Wout kon ook hier winnen tegen Ronald waardoor hij ook belangrijke punten pakt in deze korte play-off.
De rest van de partijen werden uitgesteld.


Speeldag 2/12

Het verdict is gevallen in sommige reeksen en ook de play-offs van de Euwe zijn van start gegaan. Nog een paar rondes en alle puzzelstukjes vallen in elkaar.

Aljechin:
Robin deed wat hij moest doen en won zijn partij tegen Herman. Hierdoor heeft hij met een puntje genoeg om zichzelf tot kampioen te kronen. Joppe koestert nog hoop door te winnen tegen Rudi. Weliswaar heeft Joppe het lot niet meer in eigen handen maar mathematisch kan het nog. Rudi heeft dan weer de beste positie voor de strijd om de derde plaats.
Botvinnik:
Door het gelijkspel van Barend tegen Thibaud zijn de eerste twee plaatsen hier bekend. Loïc is kampioen van de B-reeks en Thibaud mag zichzelf tevreden stellen met een verdienstelijke tweede plaats. Adina won tegen Jan waardoor zij veel kans maakt op de derde plaats.
Loïc Dehan
Thibaud de Borggraef
Capablanca:
Ook hier is duidelijk wie kampioen is. Door het gelijkspel van Jonas tegen Tomas is Jonas kampioen in de derde reeks. Tomas komt op gelijke hoogte met Matthias waardoor het nog heel spannend wordt wie de tweede en derde plaats krijgt. Léon en Pascal zijn nu namelijk officieel uitgeschakeld voor een podiumplek.
Jonas Vranckx
Donner:
Bruno zet kracht bij zijn strijd om de derde plaats door zijn winst tegen Matthew. Nu is het aan Maximilien om te reageren voor de laatste podiumplek.
Euwe POI:
Zowel Tom en Marc wonnen beide hun partijen wat in deze korte PO zwaar in hun voordeel speelt. Ze wonnen van respectievelijk Joppe en Niel.
Euwe POII:
Geen partijen hier, maar wel een mededeling dat Lukas zich uit het tornooi heeft begeven. Hierdoor krijgen Nathan, Wout en Ronald een gratis punt en zullen ze in 2 matchen uitmaken wie hier kampioen zal spelen.


Speeldag 25/11

Spannende wedstrijden werden afgewerkt en we komen stilaan aan het einde van dit spannend clubkampioenschap.

Aljechin:
Herman kon zijn tweede half puntje winnen door gelijk te spelen tegen Wim. Rudi kon dan zijn kansen voor de top 3 weer mooi verhogen door te winnen tegen Maarten. Robin won dan tenslotte van Joppe waardoor Robin nu de grootste kans heeft om de titel binnen te halen, maar het spel moet nog uitgespeeld worden natuurlijk.
Botvinnik:
Barend en Walter konden zichzelf wel vinden in een gelijkspel waardoor ze met een puntendeling naar huis gingen. Tibaud is dan weer zo goed als zeker van de tweede plaats door te winnen tegen rechtstreekse concurrent Adina die nu 3 punten achterloopt. Loïc kon zijn partij dan weer winnen tegen Jan waardoor hij met een half punt zich sowieso kampioen mag noemen van de b-reeks.
Capablanca:
Jonas zet zijn winreeks voort door te winnen tegen Joeri. Ook hij heeft met een half puntje genoeg om zichzelf tot kampioen te kronen. Matthias deed wat hij moest doen in de strijd om de tweede plaats, door te winnen tegen Léon. Tomas deed exact hetzelfde tegen Pascal. Hierdoor zijn Léon en Pascal zo goed als uitgeschakeld uit de top 3 waardoor het in deze reeks nog een onderling gevecht wordt tussen Tomas en Matthias voor de tweede plaats. Met nog een rechtstreeks duel te gaan zal dit nagelbijten worden.
Donner:
Hier ligt nog spanning op de titel nadat Yannick kon winnen van Matthew en Laurens verloor van Maximilien. Hierdoor hebben ze eventueel punten en zal hun rechtreeks duel waarschijnlijk beslissen wie hier kampioen wordt. Bruno speelde tenslotte gelijk tegen Leon. Waardoor Bruno nog altijd volop mee strijdt voor de derde plaats.
Euwe:
Hier stond de belangrijke match tussen Niel en Wout op het programma. Doordat ze gelijk speelden, kon Niel doorstoten naar de eerste play-off en moest Wout tevreden nemen met een plekje in play-off 2. Tenslotte won Ronald van Lukas door een forfait.
Euwe play-off 1:
Doordat alle matchen zijn afgewerkt weten we ineens de groepverdeling van POI. Hier mogen Tom, Marc, Joppe en Niel strijden om de titel en doordat ze alle 4(!!!!) na halvering van punten op 2,25 staan belooft dit heel spannend te worden.
Euwe play-off 2:
Ook hier weten we wie zal strijden om de titel van de tweede play-off. Hier mogen Nathan, Wout, Ronald en Lukas het onderling uitvechten aan het bord. Ook hier worden de punten gehalveerd van de voorronde.


Speeldag 18/11

Er stonden heel veel partijen op het programma en het wordt als maar meer en meer duidelijk wie kans maakt op de titel en wie nog strijdt voor de top 3.

Aljechin:
Joppe kon winnen van Maarten in de hoogste reeks waardoor hij momenteel nog altijd alleen leider blijft. Robin moest daardoor winnen tegen Herman, wat hij ook gedaan heeft. Zo heeft Robin nog maar een half punt achterstand terwijl hij nog 1 match meer te goed heeft. Wetende dat er nog een rechtstreeks duel is tegen elkaar, zal de spanning hoog oplopen. Rudi maakt een slipper in de race om de titel, door te verliezen tegen Wim. Dit maakt dat zijn kansen nu aanzienlijk dalen.
Botvinnik:
Het was een eerste puntenverlies voor Loïc tegen Barend nadat ze gelijk speelden. Zo komt Tibaud iets dichter na zijn overwinning tegen Jan. Weliswaar is de kloof nog altijd anderhalf punt, maar zeg nooit nooit. Adina kon winnen tegen Walter waardoor ze ook nog volop meestrijdt voor een plaatsje in de top 3.
Capablanca:
Jonas is de enige van alle reeksen die nog geen enkel punt heeft laten liggen. Deze trend zet hij door door te winnen tegen Léon. Hierdoor is zijn positie om kampioen te spelen heel erg realistisch. Matthias kon winnen van Pascal wat hem goed uitkomt voor de strijd om de tweede plaats. Hierdoor springt hij tijdelijk over Tomas in het klassement, maar Tomas heeft nog een partij meer te goed. Weliswaar zit hier ook nog een rechtstreekse match tussen.
Donner:
Ook Laurens kon als leider winnen in deze reeks waardoor hij, ondanks Yannick's winst tegen Bruno, nog altijd een vol punt voor staat in het klassement. Maximilien kon winnen van Matthew waardoor hij nog volop kan dromen voor een plaatsje in de top 3.
Euwe:
In de Euwe reeks speelden Marc en Joppe remise waardoor er 3 (!!!) leiders zijn. Zowel Marc, Joppe als Tom hebben namelijk alle drie 4,5/7. Hierdoor zijn ze alle drie zeker van een plekje in Play-Off 1. Niel deed wat hij moest doen voor een laatste plekje in de hoogste Play-Off door te winnen van Nathan. Niel moet nog spelen tegen Wout, wat ineens een rechtstreekse en beslissende match wordt over wie met het laatste ticket gaat lopen. Als Niel wint gaat hij door naar POI. Wint Wout, dan staan ze allebei op evenveel punten maar gaat Wout door met scheidingspunten. Spelen ze gelijk, dan gaat Niel door en heeft iedereen in POI 4,5/7 waardoor niemand een voorsprong haalt uit de reguliere competitie.

De rest van de partijen werden uitgesteld.


Speeldag 11/11

In het clubkampioenschap geven ze geen gehoor aan wapenstilstand. 4 partijen werden namelijk vandaag gespeeld in dit tornooi.

Aljechin:
Het was Rudi die aan het langste eind trok tegen Herman. Zo strijdt Rudi nog altijd volop mee voor de titel.
Capablanca:
Het waren Pascal en Léon die na een snelle partij genoegen hadden met een remise. Tomas won daarentegen van Joeri waardoor hij opschuift naar de tweede plaats.
Donner:
Marc verloor vandaag tegen Wout. Zo koestert Wout nog hoop om een ticket voor Play-Off 1 te ontvangen, al moet hij daar rekenen op partijen waar hij geen vat op heeft. Marc is daarentegen zo goed als zeker maar hij moet toch nog opletten want de punten liggen dicht bij elkaar.


Speeldag 4/11

De terugronde van het clubkampioenschap is van start gegaan en nog maar enkele speeldagen zijn we verwijderd van het antwoord op wie er dit jaar in de prijzen zal vallen.

Aljechin:
Joppe is volop bezig met de strijd om de titel van clubkampioen en zette kracht bij zijn hoop na zijn overwinning tegen Herman. Maarten kon dan zijn eerste overwinning boeken tegen Wim.
Botvinnik:
Walter en Jan sloten hier af met een gelijkspel. Loïc daarentegen is en blijft ongeslagen met 6/6. Hij won tegen Tibaud die zijn eerste achtervolger is.
Capablanca:
Joeri kon dan weer door het mazen van het net glippen na een fout van Matthias waardoor deze partij wederom met een remise eindigde. De geschiedenis herhaalde zich letterlijk.
Donner:
Ook Bruno trok de kaart van geluk want hij kon winnen tegen Maximilien nadat hij een fout maakte. Bij Laurens was het hetzelfde liedje want hij kon na een mindere stelling alles naar zijn hand draaien en winnen tegen Mathew. Leon en Yannick speelden gelijk.
Euwe:
Joppe kon hier winnen tegen Lukas. Hierdoor is zijn plaatsje in Play-Off 1 een pak zekerder. Tom kon winnen van rechtstreekse concurrent Niel. Hierdoor is hij ook mathematisch zeker van Play-Off 1 en kan hij zich goed voorbereiden omdat hij als eerste al zijn wedstrijden heeft voltooid. Ook Nathan won van Ronald waardoor hij ook nog volop aan het meestrijden is voor de PO1.

De rest van de partijen werden uitgesteld.


Speeldag 21/10

Een rustige avond was het in het clubkampioenschap. Maar 4 partijen werden afgewerkt.

Aljechin:
Het was Joppe die aan het langste eind trok tegen Herman. Zo sluipt hij iets dichter bij Robin. Hij speelde namelijk een remise na een heel lange en turbulente partij tegen Wim.
Euwe:
Nathan kon verrassen want hij won van leider Marc in de Euwe reeks. Hierdoor strijdt hij terug mee voor een plekje in Play Off 1. Ronald kon dan weer zijn tweede punt pakken tegen Wout.


Speeldag 14/10

Naast het WJK stond ook het prestigieuze clubkampioenschap op het programma. We zijn ongeveer halfweg en het antwoord wie zich tot clubkampioen mag kroonen komt dichterbij.

Aljechin:
Twee partijen stonden hier op het programma. Maarten ging voor zijn eerste puntje maar moest, helaas voor hem, zijn meerdere erkennen tegen Robin. Wim en Joppe hielden het op een puntendeling. Hierdoor komt er niet veel beweging in het klassement.
Botvinnik:
Zowel Tibaud als Loïc konden allebei victori kraaien door met wit te winnen tegen respectievelijk Barend en Walter. Adina kon de eer van de zwarte stukken redden door haar winst tegen Jan. Hierdoor verstevigt ze haar 3de plaats.
Capablanca:
Tomas was een maatje te sterk voor Léon en ook Matthias moest onderdoen tegen Jonas. Pascal kon sinds de eerste ronde nog eens een puntje pakken door tegen Joeri te winnen. Hierdoor is de kloof halfweg de competitie tussen de 2de en 5de plaats maar een half puntje.
Donner:
Matthew wist zijn eerste punt van het seizoen te pakken en dat deed hij tegen Leon. Hierdoor komen ze allebei op gelijke hoogte. Laurens verstevigt zijn koppositie door zijn winst tegen Bruno en Yannick kon met de zwarte stukken winnen van Maximilien. Ook hier zijn er dus geen zware veranderingen in het klassement.
Euwe:
Joppe komt op een gedeelde eerste plaats, weliswaar met twee matchen meer gespeeld, door zijn winst tegen Wout. Ook Tom is met een inhaalactie bezig door zijn tweede partij te winnen tegen Ronald. Tot slot kon Lukas niet verhinderen om puntenloos achter te blijven in het klassement na zijn verlies tegen Nathan.

De rest van de partijen werden uitgesteld.


Speeldag 7/10

Vrijdag is een dag waar iedereen wel naar uitkijkt. Niet alleen staat het weekend voor de deur, maar ook lekker veel schaakgelegenheden. Zo stond gisteren weer een spannende ronde van het clubkampioenschap op het programma.

Aljechin:
Voor de eerste keer dit seizoen werd elke partij gespeeld, want Herman was voor de eerste keer van de partij. Zijn wedstrijd tegen Maarten botste op een puntendeling. In de andere partij werd wel gewonnen door Joppe, tegen de voorlopige huidige leider Rudi. Robin komt mee aan de leiding te staan, met nog een partij extra meer te goed dan Rudi, door zijn winst tegen Wim.
Botvinnik:
Loïc blijft door gaan in zijn winreeks en haalt een knappe 4/4 door zijn winst tegen Adina. Ondertussen is de kloof 1 punt tegenover Tibaud, die ondanks zijn winst tegen Walter nog altijd naar boven moet kijken vanuit zijn tweede plaats met een ook een mooie 3/4. In de laatste partij trok Jan aan het langste eind tegen Barend, wat hem zijn eerste overwinning oplevert.
Capablanca:
Een battle tussen twee bestuurderleden werd hier gepland en de tweede plaats stond hier op het spel.
Tomas (ondervoorzitter, tornooileider) was degene die puntenloos naar huis werd gestuurd door Matthias (social media verantwoordelijke) die ondanks zijn winst nog altijd 1,5 punt achter staat op de eerste plaats. De reden hiervoor is dat Jonas ook in deze reeks blijft winnen en deze keer was zijn slachtoffer Pascal. Hierdoor komt hij stevig op de eerste plaats met 4/4. De laatse partij werd afgewerkt door Léon die snel de klus klaarde tegen Joeri om daarna in het laddertornooi zijn tweede winst te vieren tegen Kevin.
Donner:
Leon komt van zijn 0 punten af door tegen Maximilien te winnen. Bruno kon dan weer gerust slapen deze nacht, na zijn overwinning tegen Matthew die puntenloos achterblijft in de reeks.
Een battle om de eerste plaats was er tussen Laurens en Yannick. De uitslag was weliswaar een minder spannende remise waardoor Laurens zijn half puntje voorsprong behoudt.
Euwe:
Joppe kan weer ademhalen na zijn winstpartij tegen Nathan. Allebei vechten ze voor een plek in de middemoot en ook dromen ze nog voor een plekje in Play-Off 1. Marc blijft ongeslagen en komt even hoog te staan met Niel, die ook nog geen nederlaag heeft gekend. Het was Ronald die zonder punten de nacht inging tegen Marc.

De rest van de partijen werden uitgesteld.


Speeldag 30/9

Aljechin:
Joppe kon niet verhinderen om Robin zijn eerste volle punt dit seizoen te laten veroveren in de hoogste klasse.
Botvinnik:
Ook hier werd maar 1 partij afgewerkt en die eindigde weliswaar in een gelijkspel. Barend en Adina besloten namelijk remise.
Capablanca:
Jonas besloot dan weer zijn winststreak voort te zetten tegen zijn volgende slachtoffer Tomas. 3/3 ondertussen voor hem.
Donner:
Twee partijen werden hier afgewerkt, waaronder die van Matthew tegen Yannick. Het was Yannick die met het puntje naar huis ging. Laurens kon dan weer met wit winnen tegen zijn tegenstander Maximilien.
Euwe:
Hier waren de meeste inhaalwedstrijden, wat ook logisch is in deze grotere groep. Wout en Niel konden allebei winnen met de witte stukken tegen respectievelijk Nathan en Joppe. Tom won dan weer zijn eerste volle punt tegen Lukas, die troosteloos achterblijft met 0 punten. Meer reden dus om extra hard terug te vechten in de volgende rondes!


Speeldag 23/9

Gisteravond was het weer een clubavond vol partijen en vol plezier.

Aljechin:
Het was een rustige dag in onze eerste klasse, want de enige gespeelde partij werd gewonnen door leider Rudi tegen Maarten.
Botvinnik:
Walter haalde al zijn derde remise in 3 partijen tegen Barend. Adina moest zich dan weer gewonnen geven tegen Tibaud die zich zo naar een tweede plaats laat doen stijgen. Loïc blijft ongeslagen in de reeks en blijft alleen leider door zijn winst tegen Jan.
Capablanca:
Tomas kon zijn eerste overwinning boeken tegen Pascal. Ook Léon volde zijn voorbeeld door ook zijn eerste overwinning te boeken tegen de daarvoor reeds ongeslagen Matthias. Jonas maakte zijn partij rustig af door te winnen tegen Joeri, die ook zijn eerste nederlaag leed.
Donner:
Nieuwkomer in de groep was Maximilien. Hij kon meteen winnen tegen Matthew. Bruno was dan weer een maatje te sterk voor Leon.
Euwe:
Marc zette zijn zegereeks voort tegen een momenteel puneloze Lukas. Tom forceerde dan weer een remise tegen Nathan in een turbulente en scherpe partij.

De rest van de partijen werden uitgesteld.


Speeldag 16/9

Hieronder het tweede verslag van het clubkampioenschap:

Het was weer tijd voor onze tweede clubavond vol clubkampioenschappartijen. We komen een stap dichter met een antwoord wie onze nieuwe clubkampioen wordt.

Aljechin:
Joppe, die zijn eerste partij speelde voor de titel, kon Maarten helaas een tweede nederlaag aansmeren. Rudi kon dan weer winnen van Wim waardoor hij momenteel alleen aan de leiding komt in de hoogste reeks.
Botvinnik:
Loïc is nog altijd ongeslagen na zijn overwinning tegen Barend, hierdoor staat hij al virtueel een half punt voor op de rest. Tibaud kon zijn eerste punt veroveren tegen Jan en Adina en Walter kwamen remise overeen.
Capablanca:
Jonas kon zijn debuut dit seizoen niet beter beginnen, door zijn winst tegen Léon. Joeri was dan weer op remisejacht door zijn tweede remise al, maar dit keer tegen Tomas. Matthias komt voorlopig alleen aan de leiding door Pascal te kloppen.
Donner:
Ook Laurens blijft ongeslagen met 2/2 dankzij een winst tegen Leon. Yannick en Bruno eindigden in een gelijkspel na een turbulente partij.
Euwe:
Joppe kon zijn eerste winst boeken tegen zijn tegenstander Tom. Lukas werd dan weer verslagen door zijn eigen snelheid tegen Wout. Niel kon dan weer zijn tweede zege van het seizoen boeken tegen Ronald.

De rest van de partijen werden uitgesteld.


Speeldag 9/9

Het startschot is gegeven voor het nieuwe seizoen, want de eerste ronde van ons clubkampioenschap is ondertussen al gespeeld. Wie vervangt Sterre Dauw als nieuw clubkampioen?

Aljechin:
Wim kon als allereerste winnen in de hoogste reeks tegen zijn opponent Maarten. Robin, die voor het eerst clubkampioenschap bij ons speelt, deelde dan weer de punten met Rudi.
Botvinnik:
Loïc, die sinds vorig jaar nog maar een rating mag dragen, kon onze ex-voorzitter Tibaud verslagen in de eerste ronde. Ere-voorzitter Walter en Jan kwamen dan weer remise overeen.
Capablanca:
Ook hier waren twee wedstrijden gepland en het was Pascal die met de enige overwinning de nacht in ging met een winst tegen Léon. Joeri kon dan weer een remise forceren tegen Matthias.
Donner:
Laurens kon winnen tegen ons nieuw lid Matthew en ook Yannick kon winnen tegen Leon.
Euwe:
Er waren veel nieuwe gezichten hier, waardoor je een confrontatie tegen elkaar niet kunt vermijden. Zowel Niel als Lukas zijn nieuw in het clubkampioenschap maar Niel was degene die met de winst naar huis mocht. De tweede match was tussen Joppe en Ronald en ook hier kon Ronald met de witte stukken een overwinning boeken. Last but not least hebben we Marc die voor de derde witte stukken overwining zorgde in deze reeks tegen Tom.

De rest van de matchen werden uitgesteld.