Stapjestornooi Koninklijke Mechelse Schaakkring 2021


Stapjestornooi 2021 Reglement Uitslagen stapjestornooi 2021 Stapjestornooi 2020

Beste schaakvrienden,

Onze 2e editie van het stapjestornooi dat normaal zou plaatsvinden op 10 januari 2021 zal helaas niet kunnen doorgaan. Wij hopen dit later nog te kunnen organiseren in betere tijden, maar ondertussen willen wij jullie wel plezieren met een online versie via lichess. Deze zal plaatsvinden op zondag 17 januari 2021 om 14u. Er zullen 7 ronden gespeeld worden met als tempo 10 minuten en 3 seconden increment. Dit betekent dus dat er 3 seconden bijkomen per zet die je speelt en je dus zo minder makkelijk in tijdsnood komt als je een gewonnen eindspel hebt. Na de laatste partij van elke ronde wordt er 1 minuut gewacht voor de volgende ronde start zodat elke speler toch minstens even tijd heeft om op adem te komen.

Deze keer zal er naast de 3 stappenreeksen ook een open reeks zijn voor jeugdspelers vanaf Stap 4, maar ook voor volwassenen. Schoolschakers die niet in een stap zitten komen in volgende reeksen terecht: Stap 1 (1e tot en met 3e leerjaar), Stap 2 (4e tot en met 6e leerjaar) en Stap 3 (middelbaar). Hoewel er geen prijsuitreiking zal zijn (er is ook geen inschrijvingsgeld), rekenen wij er wel op dat iedereen individueel schaakt en geen externe hulpmiddelen gebruikt. Er zal wel in elke categorie een aantal strips verloot worden zodat iedereen een eerlijke kans heeft op een prijs. Want deelnemen is belangrijker dan winnen!

Online hebben we geen maximum aantal deelnemers, dus deel deze uitnodiging met iedereen die wenst. Inschrijven kan via volgend formulier (https://forms.gle/o2sfyaaJnknmMtF28) waarna u een bevestigingsmail zal ontvangen met de link naar het lichess-team dat voor elke categorie gemaakt is. Je kan dan vragen om toegelaten te worden, waarna wij nakijken of jullie correct ingeschreven zijn. In dit team zal ten laatste enkele dagen vooraf de link naar het tornooi verschijnen waar je op deelnemen kan klikken. Er zal dan ook bekend gemaakt worden wie er scheidsrechter zal zijn in jouw reeks en wie je dus via zijn lichess-account kan bereiken om problemen te melden of hulp te vragen.

Wij hopen alvast op jullie talrijke aanwezigheid en wensen iedereen alvast heel veel schaakplezier!

Met vriendelijke groeten,

Kevin De Winter,

Jeugdverantwoordelijke KMSK Mechelen