Verslag Zilveren Toren 2023 (Matthias Motmans)

Terug


Speeldag 2

De tweede ronde van de Zilveren Toren is afgewerkt. Met een interessante affiche in eerste klasse gingen Mechelen 1 en Mechelen 2 elkaar de confrontatie aan.

Mechelen 1 en 2 (1ste klasse) :
In Mechelen 1 konden Joppe, Maarten en Adina aan het langste eind trekken tegen clubgenoten Jens, Léon en Laurens. Bij Mechelen 2 waren het Sterre en Herman die voor de overwinningen zorgden tegen Dimitri en Rudi. Alleen Thibaud en Jan speelden gelijk in de clubderby. Mechelen 1 blijft daardoor ongeslagen met een 13-11 overwinning.

Mechelen 3 (3de klasse):
Onze ploeg in derde afdeling moest al dinsdag aan de bak in Mortsel. Van een thuisvoordeel was niets te merken, want de punten gingen terug mee naar Mechelen. 4 overwinningen van de 4 partijen was het eindresultaat dankzij Matthias, Tomas, Barend en Maximilien. Dit geeft een mooie 12-4 stand in het voordeel van de Mechelaars die net zoals Mechelen 1 de eerste plaats van hun reeks beet heeft.<:p>


Speeldag 1

De eerste ronde van de Zilveren Toren is van start gegaan en geen enkele ploeg had verloren! Hier tellen weliswaar de bordpunten mee in plaats van de matchpunten, zoals bij de interclub. Bij een bordwinst krijg je 3 punten, bij een gelijkstand 2 punten en bij verlies 1 punt.

Mechelen 1 (1ste klasse):
Deurne was de eerste verplaatsing van onze eerste ploeg. Met het maximum aantal punten kwam onze ploeg terug naar huis. Met 6 overwinningen lieten ze Deurne met een serieuze kater achter. 6-18 was dus de uitslag.

Mechelen 2 (1ste klasse):
Onze tweede ploeg speelde thuis, maar had meer geluk nodig dan de andere eerste klasser van onze club. Alleen Sterre en Herman kwamen als winnaars uit de bus. Met de remise van Jens had dit normaal tot een collectieve nederlaag geleid, maar door een opstellingsfout werd de partij van Léon geforfaiteerd in ons voordeel. 13-10 was dus het eindresultaat tegen Mortsel.

Mechelen 3 (3de klasse):
Onze enigste ploeg die uit 4 spelers bestaat, speelde 8-8 gelijk tegen de tweede ploeg van Brasschaat. Matthias en Barend wonnen allebei op de hoogste borden.