Verslag Zilveren Toren 2023 (Matthias Motmans)

Terug


Speeldag 9

De allerlaatste ronde van de Zilveren Toren is gespeeld. Met een collectieve verplaatsing naar Niel kwamen alle kaarten op tafel wie zou degraderen, promoveren en de Zilveren Toren in ontvangst mocht nemen.

Mechelen 1 (1ste klasse):
Onze eerste ploeg kon zijn vel redden tegen een rechtstreekse degradatiekandidaat. Met een 12-12 gelijkspel waren het Joppe en Loïc die voor de volle punten zorgden. Dimitri en Olaf zorgden voor de overige halve punten tegen Mortsel.

Mechelen 2 (1ste klasse):
Ook onze tweede ploeg wist het behoud te verzekeren tegen Brasschaat. Sterre, Thijs en Tomas konden alle drie winnen voor de ploeg en de remises van Jens en Herman maakte de overwinning compleet. Een mooie afsluiter van het seizoen, nu we weten dat we volgend seizoen terug met twee ploegen mogen aantreden in de eerste divisie. Helaas geen unicum meer omdat ook Borgerhout vanaf volgend seizoen recht heeft op twee ploegen in eerste klasse.

Mechelen 3 (3de klasse):
Met zicht op promotie kwam onze derde ploeg gemotiveerd aan de bak. Helaas kon deze ploeg niet winnen van Hoboken en moest het tevreden zijn met een nipte 9-7 nederlaag. De punten kwamen van een overwinning van Barend en een gelijkspel van Matthias. Hierdoor zakte deze ploeg voor het eerst uit de top 3 na een dominant seizoen. Volgend jaar misschien meer geluk voor onze derde ploeg.


Speeldag 8

De allerlaatste thuismatchen van de Zilveren Toren zijn gespeeld. Hierna nog 1 ronde en dan weten we of we volgend seizoen terug met 2 ploegen in eerste afdeling zullen spelen en weten we dat onze derde ploeg volgend jaar in tweede afdeling speelt of in derde klasse blijft.

Mechelen 1 (1ste klasse):
Het was geen vruchtbare avond in deze degradatie topper. Alleen Joppe en Adina zorgden voor de halve punten waardoor het volgende week enorm spannend zal worden voor het behoud. 8-16 was het spijtige resultaat.

Mechelen 2 (1ste klasse):
Onze tweede ploeg bakten er iets meer van. Met de overwinningen van Sterre en Jens en de gelijkspelen van Thijs en Maarten konden ze gelijk spelen tegen Borgerhout (de nummer 2 in het klassement).

Mechelen 3 (3de klasse):
Onze derde ploeg was Bye en kon zo zich langer voorbereiden op de promotiestrijd.


Speeldag 7

Nu de zevende ronde is gespeeld in de Zilveren Toren, is het einde in zicht. Hier het verslag van de uitmatchen van onze ploegen.

Mechelen 1 (1ste klasse):
Onze eerste ploeg moest donderdag al aan de bak in Borgerhout. Het resultaat was helaas in het voordeel van de thuisploeg. Met een 13-11 nederlaag zorgden Dimitri en Jan voor de overwinningen. Olaf zorgde voor het half puntje met zijn remise.

Mechelen 2 (1ste klasse):
Onze tweede ploeg had het moeilijker. Alleen Jonas kon namelijk winnen in Westerlo. Sterre zorgde met zijn gelijkspel voor het resterende halve punt. 15-9 was dus helaas het resultaat.

Mechelen 3 (3de klasse):
Onze derde ploeg kon wel winnen in Lier. Door de overwinningen van Yannick en Maximilien en de remise van Kevin, konden ze zuinig met 7-9 winnen. Hierdoor maakt deze ploeg nog altijd kans voor de titel, al zal dat niet makkelijk worden omdat ze moeten rekenen op puntenverlies van de andere ploegen.


Speeldag 6

Het waren niet de beste thuismatchen van de Zilveren Toren voor de Mechelse ploegen. Van alle 3 ploegen kon helaas maar 1 bord winnen 😥♟️.

Mechelen 1 (1ste klasse):
Beginnen doen we met onze eerste ploeg die het duidelijk niet makkelijk had tegen Westerlo. De drie gelijkspelen van Dimitri, Olaf en Maarten waren niet genoeg om een 9-15 nederlaag af te wenden.

Mechelen 2 (1ste klasse):
Ook onze tweede ploeg kon niet rekenen op al te veel puntengewin tegen Lier. Alleen Thijs was de enige die won. Voor de rest verloor iedereen van de overige 5 borden waardoor 8-16 de harde realiteit was.

Mechelen 3 (3de klasse):
Onze derde ploeg stond voor een rechtstreekse duel in de titelstrijd tegen Turnhout maar door een verzwakte ploeg tegen een versterkt Turnhout kon ook hier Mechelen niet winnen. Alleen Matthias kon remise halen waardoor ook hier verloren word met 5-11.


Speeldag 5

Met de vijfde ronde van de Zilveren Toren zitten we officieel over de helft van de competitie. Bij deze het verslag van wat onze drie ploegen ervan af hebben gebracht in deze uitspeeldag.

Mechelen 1 (1ste klasse):
ChessLooks Lier was het strijdtoneel voor onze eerste ploeg. Met een gemiddeld 200 elo betere thuisploeg beloofde het een zware match te worden. Helaas kon Mechelen niet stunten. De overwinningen van Rudi (100 elo verschil) en Yves (met 200 elo verschil) en de remise van Dimitri (tegen iemand van 2357!) waren niet genoeg om een matchpunt te veroveren 13-11 was dus de uitslag.

Mechelen 2 (1ste klasse):
Onze tweede ploeg moest de stadsderby ondergaan op TSMse bodem. Ook hier moesten ze spelen tegen een gemiddeld 200 elo betere ploeg en moest Mechelen onderdoen met een 13-11 nederlaag. Sterre, die al zijn 4 voorgaande matchen gewonnen heeft, deed er vandaag eentje bij. Thijs volgde schoon zijn voorbeeld en kon ook winnen van zijn opponent. Léon speelde dan weer gelijk tegen zijn 300 elo sterkere tegenstander. Helaas was dit ook hier niet genoeg om te winnen.

Mechelen 3 (3de klasse):
Onze ploeg in derde afdeling had een verdere verplaatsing voor de boeg, dus het doel was om te winnen in Geel. Daar waren ze ook in geslaagd door de overwinningen van Barend (die ook nog geen enkel punt heeft gemorst) en Sten. De gelijkspelen van Matthias en Maximilien waren genoeg om de overwinning veilig te stellen waardoor deze ploeg nog altijd ongeslagen is. Met nog 3 matchen te gaan voor deze ploeg blijven ze mooi met geen enkele nederlaag op de eerste plaats. Wetende dat de nummer twee volgende week op bezoek komt wordt dit een spannende speeldag voor Mechelen 3.


Speeldag 4

We zitten al aan de vierde ronde van de Zilveren Toren. Zo krijgen de klassementen stilaan vorm en werd er weer gestreden voor elk bordpunt.

Mechelen 1 (1ste klasse):
Onze eerste ploeg speelde thuis de stadsderby tegen TSM. Helaas waren alleen Dimitri en Rudi de winnaars in dit duel en was de remise van Jan onvoldoende om de overwinning binnen te halen. 10-13 was dus de eindstand, waardoor ze op de 7de plaats staan in het klassement.

Mechelen 2 (1ste klasse):
Mechelen 2 kon dan wel weer winnen tegen Beveren. De overwinningen van Sterre, Jens en Thibaud en de remise van Herman maakten van deze ronde een 13-10 winst. Deze ploeg settelt zich op de 8ste plaats met 2 bordpunten verschil ten opzichte van onze eerste ploeg.

Mechelen 3 (3de klasse):
Onze enige uitploeg moest dinsdag al aan de bak in Mortsel. Voor de tweede keer kon onze derde ploeg winnen tegen deze club door de winsten van Léon, Maximilien en Sten. Met een 6-10 overwinning blijft deze ploeg ongeslagen en staan ze mooi op de eerste plaats in het klassement.


Speeldag 3

De derde ronde van de Zilveren Toren is gespeeld. Twee van de 3 ploegen speelden op verplaatsing. Alleen Mechelen 3 had het thuisvoordeel.

Mechelen 1 (1ste klasse) :
Onze eerste ploeg moest zich voor de eerste keer gewonnen geven. Joppe was helaas de enige die met een overwinning terug naar huis keerde tegen Beveren. De gelijkspelen van Olaf en Léon waren niet genoeg om gelijk te maken, waardoor de eindstand op 14-10 eindigde.

Mechelen 2 (1ste klasse):
Onze tweede ploeg had meer succes tegen Deurne. Door de overwinningen van Sterre, Thibaud en Laurens en de remise van Jens won de ploeg met 11-13. Met een 5de plaats staan ze ondertussen mooi in de middenmoot.

Mechelen 3 (3de klasse):
Onze enigste thuisploeg speelde gelijk tegen Mol. Door de overwinningen van Matthias en Barend strandt deze ploeg op een 8-8 score. Zij draaien mooi boven mee in het klassement doordat ze nog ongeslagen zijn.


Speeldag 2

De tweede ronde van de Zilveren Toren is afgewerkt. Met een interessante affiche in eerste klasse gingen Mechelen 1 en Mechelen 2 elkaar de confrontatie aan.

Mechelen 1 en 2 (1ste klasse) :
In Mechelen 1 konden Joppe, Maarten en Adina aan het langste eind trekken tegen clubgenoten Jens, Léon en Laurens. Bij Mechelen 2 waren het Sterre en Herman die voor de overwinningen zorgden tegen Dimitri en Rudi. Alleen Thibaud en Jan speelden gelijk in de clubderby. Mechelen 1 blijft daardoor ongeslagen met een 13-11 overwinning.

Mechelen 3 (3de klasse):
Onze ploeg in derde afdeling moest al dinsdag aan de bak in Mortsel. Van een thuisvoordeel was niets te merken, want de punten gingen terug mee naar Mechelen. 4 overwinningen van de 4 partijen was het eindresultaat dankzij Matthias, Tomas, Barend en Maximilien. Dit geeft een mooie 12-4 stand in het voordeel van de Mechelaars die net zoals Mechelen 1 de eerste plaats van hun reeks beet heeft.<:p>


Speeldag 1

De eerste ronde van de Zilveren Toren is van start gegaan en geen enkele ploeg had verloren! Hier tellen weliswaar de bordpunten mee in plaats van de matchpunten, zoals bij de interclub. Bij een bordwinst krijg je 3 punten, bij een gelijkstand 2 punten en bij verlies 1 punt.

Mechelen 1 (1ste klasse):
Deurne was de eerste verplaatsing van onze eerste ploeg. Met het maximum aantal punten kwam onze ploeg terug naar huis. Met 6 overwinningen lieten ze Deurne met een serieuze kater achter. 6-18 was dus de uitslag.

Mechelen 2 (1ste klasse):
Onze tweede ploeg speelde thuis, maar had meer geluk nodig dan de andere eerste klasser van onze club. Alleen Sterre en Herman kwamen als winnaars uit de bus. Met de remise van Jens had dit normaal tot een collectieve nederlaag geleid, maar door een opstellingsfout werd de partij van Léon geforfaiteerd in ons voordeel. 13-10 was dus het eindresultaat tegen Mortsel.

Mechelen 3 (3de klasse):
Onze enigste ploeg die uit 4 spelers bestaat, speelde 8-8 gelijk tegen de tweede ploeg van Brasschaat. Matthias en Barend wonnen allebei op de hoogste borden.