Verslag interclub (Matthias Motmans)

Terug naar Interclub

Speeldag 4 : 20 november 2022

De vierde speeldag van de interclub werd afgewerkt. Vruchtbaar was het niet voor onze ploegen, want maar een paar konden helaas winnen. We spelen duidelijk liever thuis dan op verplaatsing.

Mechelen 1 (2de klasse):
5 remises maakten deel uit van het nipte 4,5-3,5 verlies van onze eerste ploeg. Alleen Wim kon het volle punt veroveren, maar dit was helaas niet voldoende voor een punt voor de ploeg.

Mechelen 2 (3de klasse):
Mechelen 2 blijft ongeslagen na een 3-3 uitslag in Kappele-op-den Bos. Hier konden Yves en Maarten winnen en waren de gelijkspelen van Jan en Wiebke de halve overige punten. Dit was genoeg om met een puntje naar huis te gaan. 6/8 hebben ze nu, waardoor ze hun seizoenstart niet gemist hebben.

Mechelen 3 (4de klasse):
Onze derde ploeg had honger naar een eerste overwinning en kreeg vorige ronde al een aperitief door gelijk te spelen. Nu gingen ze voor het volledig menu tegen SCRR en daar werden de magen gelukkig gevuld. Zowel Loïc, Jonas en Matthias konden winnen waardoor de winst verzekerd was en ze zo een beetje ademruimte krijgen voor de strijd tegen degradatie.

Mechelen 4 (4de klasse):
Helaas was in onze vierde ploeg gebrek aan ademruimte want ze verloren op Pelt. Alleen Walter kon de eer redden door gelijkspel te spelen. Zo blijven ze helaas de rode lantaarn van hun reeks.

Mechelen 5 (5de klasse):
Verschroeiend werd er uitgehaald in Gent want hier gingen ze met de volle twee punten terug naar Mechelen, en verdiend. Met 0,5-3,5 had de Gentse ploeg geen enkel verweer tegen onze vijfde ploeg.

Mechelen 6 (5de klasse):
Hier kon alleen Brent winnen waardoor de ploeg van onze voorzitster zonder punten terug werd gestuurd. 1-3 was de uitslag tegen Brasschaat.

Mechelen 7 (5de klasse):
Een nipte nederlaag was het verhaal dat geschreven werd in Noorderwijk. Ayhan kon winnen en Leon speelde gelijk tegen een sterkere tegenstander. Helaas was dat niet voldoende om een puntje af te snoepen. 2,5-1,5 was de uitslag.

Mechelen 8 (5de klasse):
Ook onze 8ste ploeg ging de boot in tegen Pelt. Alleen Yannick kon een half puntje afsnoepen op het eerste bord. Dit was helaas het enige wapenfeit waardoor een 3,5-0,5 uitslag de realiteit was.


Speeldag 3 : 6 november 2022

De tweede thuisronde van de nationale interclub is reeds afgewerkt. Het was er één met veel onbesliste uitslagen.

Mechelen 1 (2de klasse):
Onze eerste ploeg kon helaas geen punt pakken tegen weliswaar het veel sterkere Jean Jaures Gent. Ze deden wel niet veel onder Gent want de uitslag was maar 3,5-4,5 wat dus dicht bij elkaar ligt.

Mechelen 2 (3de klasse):
Hier werd er simpelweg gewalst over Brasschaat 4. Mechelen 2 geeft alweer maar eens een pandoering van 5-1 tegen hun veel zwakkere tegenstander.

Mechelen 3 (4de klasse):
Een kleine stunt werd hier verwezelijkt. Het leek op voorhand al een feit dat onze derde ploeg zonder punt de boot in ging maar Tomas en Jonas konden verrassen tegen hun veel sterkere opponent door te winnen. Wetende dat ze met een IM kwamen op bord 1 en met een gemiddeld eloverschil van 450, is 2-2 een heel mooie resultaat.

Mechelen 4 (4de klasse):
De tweede 2-2 was hier een feit, wat op papier voor de tegenstander een kleine stunt was. Adina was degene die met het volle punt naar huis ging terwijl Walter en Constant met een half puntje de avond in gingen.

Mechelen 5 (5de klasse):
Een avond in mineur voor onze vijfde ploeg want ze gingen met 0-4 de boot in. Niemand kon iets maken tegen de ploeg uit Brasschaat en zo wordt het een avond voor hun om snel te vergeten.

Mechelen 6 (5de klasse):
Wat ze in 4de klasse kunnen, kunnen wij ook zullen ze in Mechelen 6 gedacht hebben want zij zorgden voor de 3de 2-2 uitslag. Het was Timo die met het volle punt naar huis ging. Adina en Brent besloten dan weer gelijkspel.

Mechelen 7 (5de klasse):
Als je dacht dat je alle 2-2's gehad had ben je mis want ook onze zevende ploeg deelde de punten. Het was hier ook bord 1, namelijk Laurens, die met het volle punt ging lopen terwijl Leon en Ayhan gelijk speelden. Een kopie dus van de 6de ploeg.

Mechelen 8 (5de klasse):
Tenslotte hadden we Mechelen 8 die met 1-3 verloor van de vierde ploeg uit Westerlo. Tom kwam met de eerredder door zijn winst op het derde bord.


Speeldag 2 : 16 oktober 2022

Hier het verslag van de tweede ronde IC.
Een sombere verplaatsing was het voor de Mechelse delegatie want maar 2 ploegen konden winnen. 5 ervan verloren en 1 ploeg deelde de punten.

Mechelen 1 (2de klasse):
Hier was het alleen Bjarne die zijn meerdere liet erkennen. Dimitri, Joppe en Olaf sprokkelden de overige halve puntjes. LSV-Mechelen 5,5-2,5

Mechelen 2 (3de klasse):
Deze ploeg speelde onbeslist op KGSRL. Opvallend is dat invallers Loïc en Barend allebei remise speelden tegen iemand die qua elo ver boven hun niveau is.

Mechelen 3 (4de klasse):
De verplaatsing naar Woluwé zullen ze wel snel willen vergeten. Met een verzwakking in de ploeg was de klus om punten te pakken nog zwaarder tegen een ploeg dat iets minder dan 400 elo per bord sterker was. Matthias was uiteindelijk degene die gelijk besloot tegen zijn veel sterkere oponent. 3,5-0,5 was, spijtig genoeg, de harde realiteit.

Mechelen 4 (4de klasse):
Mechelen 4 kreeg een iets haalbaardere opdracht voorgeschoteld, maar met 250 elo per bord sterker nog altijd een heel moeilijke. De uitslag was een harde 4-0 nederlaag.

Mechelen 5 (5de klasse):
Gelukkig won Mechelen 5 wel hun partijen. Met 0,5-3,5 gaven ze Mortsel een goede pandoering. Alleen Geert had genoegen met een gelijkspel. De rest won hun partijen.

Mechelen 6 (5de klasse):
Deze ploeg moest uit spelen tegen De Rode Loper. Een ploeg dat sinds dit jaar Interclub speelt en ook won tegen onze ploeg. Brent kwam met de eerredder door te winnen op bord 2.

Mechelen 7 (5de klasse):
Ook Mechelen 7 kon winnen in Mortsel met een 1,5-2,5 overwinning. Ayhan en Maximilien zorgden voor de volle punten en Kaan had genoeg met een half punt voor een overwinning.

Mechelen 8 (5de klasse):
Onze 8ste ploeg verloor ook helaas hun match door te verliezen tegen Mortsel. Het was Tom die kon winnen tegen zijn, elogewijs sterkere, tegenstander. 1-3 was de eindstand.


Speeldag 1 : 25 september 2022

Vandaag werd de allereerste ronde van de nationale interclub afgewerkt. 7 ploegen konden thuis de eer verdedigen met 4 stadsderby's. Alleen Mechelen 6 moest zich verplaatsen naar Deurne.

Mechelen 1 (2de klasse):
Het seizoen was goed gestart voor onze eerste ploeg, want maar liefst 7 van de 8 borden pakten punten. Deurne 1 werd met een 5,5 - 2,5 nederlaag zonder pardon naar huis gestuurd.

Mechelen 2 (3de klasse):
Het was een stunt voor onze tweede ploeg, want met een bijna perfecte score van 5-1 en geen enkel verlies werd hier de stadsderby tegen TSM 2 overtuigend gewonnen door de Koninklijke. Hun bord 6 was qua elo zelfs hoger geratet dan ons bord 1!!! Een mooie zege dus.

Mechelen 3 (4de klasse):
Ook ik Mechelen 3 moesten ze tegen een zeer sterk bezette TSM 3. Met een gemiddeld elo verschil van 200 beloofde het een stevige confrontatie te worden. Helaas kon alleen maar Matthias winnen op het 4de bord en zo de eer redden. 1-3 was daardoor de eindstand.

Mechelen 4 (4de klasse):
Onze 4de ploeg speelde tegen een redelijk gelijkwaardig Deurne 3. Dat zag je ook aan de uitslag, want onze ploeg had met een half puntje te kort nipt verloren. Alleen Wim kon het volle punt binnenhalen. De eindstand was 1,5-2,5.

Mechelen 5 (5de klasse):
LSV-Chesspirant 5 was de tegenstander van deze ploeg. Met een paar jeugdspelers langs onze kant was het een mooi moment om hun kunsten eens te tonen tegen deze ploeg. Helaas moesten ze de handdoek in de ring gooien en was het Pascal met de eerredder tegen een sterkere tegenstander. 1-3 was hier dus de eindstand.

Mechelen 6 (5de klasse):
De enige ploeg op verplaatsing was de ploeg van onze voorzitster. Zij konden de eerste overwinning van onze club boeken op verplaatsing met een mooie 2,5-1,5 overwinning tegen Deurne 4.

Mechelen 7 (5de klasse):
Onze derde stadsderby werd onbeslist, want de uitslag werd 2-2 tegen TSM 4.

Mechelen 8 (5de klasse):
Afsluiten deden we met een overwinning tegen de laatste ploeg van TSM. Ook hier werd het een mooie 2,5-1,5 overwinning.