Verslag interclub (Matthias Motmans)

Terug naar Interclub

Speeldag 11 : 30 april 2023

De allerlaatste speeldag voor Mechelen is gespeeld in de Nationale Interclub. Dit vierden we met een gezellig etentje op het einde van deze speeldag. Iedereen bedankt om deel te nemen en onze club nationaal te vertegenwoordigen! ♟️. Hier het allerlaatste verslag voor dit seizoen.

Mechelen 1 (2de klasse):
Onze eerste ploeg kon nog eens winnen tegen de ploeg uit Temse. Door deze laatste 5,5-2,5 winst verzekerde ze een mooie 5de plaats in het klassement. Deon, Sam, Matthias en Thijs waren de leveranciers voor de volle punten. Sterre, Joppe en Tomas komen ongeslagen uit deze partij met 3 remises.

Mechelen 2 (3de klasse):
In de derde afdeling werd er helaas wel verloren door de Mechelse ploeg. De overwinningen van Jens en Laurens en het gelijkspel van Kevin kon de 2,5-3,5 nederlaag niet afwenden. Ondanks deze laatse nederlaag eindigt deze ploeg 8ste in het klassement en mag het volgend jaar terug aantreden in derde divisie.

Mechelen 3 (4de klasse):
Hier was het nog niet zeker of er volgend jaar in vierde of vijfde afdeling werd gespeeld. Alleen bij een overwinning was deze ploeg 100% zeker van het behoud. Deze boodschap had Mechelen 3 begrepen want doordat Loïc en Jonas wonnen en Jan gelijk speelde, wonnen ze nipt met 2,5-1,5. Hierdoor verzekerde ze het behoud en eindigden ze op 8ste plaats. Proficiat voor het behoud!

Mechelen 4 (4de klasse):
Onze vierde ploeg had dezelfde opdracht. Het enige verschil was dat men moest rekenen op verlies van de rechtstreekse concurrent. Maar rekenen heeft alleen maar zin aan het bord en dat had deze ploeg goed gedaan. Ze deden wat ze moesten doen en wonnen met 3-1 dankzij de overwinningen van Sarah, Thomas en Adina. Helaas was dit achteraf toch niet voldoende om in vierde klasse te blijven. Ook de rechtstreekse concurrent had gewonnen en zo wordt onze vierde ploeg naar vijfde afdeling gestuurd. Ondanks het verdict, proficiat voor de strijdlust die ze de laatste ronde nog getoond hebben onder de degradatiedruk.

Mechelen 5 (5de klasse):
Bij onze vijfde ploeg mochten ze feest vieren want door de ongeslagen overwinning tegen Temse, eindigde deze ploeg op de derde plaats! De overwinning kwam van Pascal en de rest van de ploeg speelde alle drie gelijkspel. Een mooie afsluiter na een goed seizoen.

Mechelen 6 (5de klasse):
Ook Mechelen 6 kon de smaak van de overwinning nog eens proeven. Annie en Brent wonnen hun partijen en Timo zorgde voor het halve puntje. Zo strand deze ploeg op de zevende plaats van het klassement.

Mechelen 7 (5de klasse):
Ook hier werd gewonnen en dit keer met 3-1 tegen Turnhout. Hier kende ze ook geen verlies, want met de overwinningen Ayhan en Maximilien en de gelijkspelen van Kaan en Leon, kwamen ze zonder nederlaag uit deze match. Deze ploeg eindigt zo op een 9de plaats in hun poule.

Mechelen 8 (5de klasse):
Onze ploegen halen een 7/8 want ook hier werd gewonnen door onze achtste ploeg. Barend, Thibaut en Wout versloegen alle drie hun tegenstanders en Tom zorgde voor het resterende halve punt. Een 8ste plaats is het eindstation voor deze ploeg na deze laatste ronde van de interclub.


Speeldag 10 : 16 april 2023

De allerlaatste uitspeeldag voor Mechelen is gespeeld in de Nationale Interclub. Nog twee weken en we kunnen dit interclubseizoen afsluiten met een leuk clubfeest 🎉'

Mechelen 1 (2de klasse):
Een verplaatsing naar Gent was het voor onze eerste ploeg in tweede afdeling. Met nog oog op de top 3 kon onze ploeg hier een goede zaak doen. Helaas gingen ze nipt onderuit tegen de derde ploeg van KGSRL. De overwinning van Thijs en de 5 remises van Sterre, Bjarne, Joppe, Wim en Sam waren niet genoeg om een 4,5-3,5 nederlaag af te wenden.

Mechelen 2 (3de klasse):
Bij onze tweede ploeg konden ze wel een puntje pakken in Beveren. Doordat Yves won en Wiebke, Olaf, Jan en Barend gelijk speelden was 3-3 de eindstand. Opvallende statistiek is dat deze ploeg ongeslagen is tegen de top 3 van hun reeks. Een fantastische resultaat dus!

Mechelen 3 (4de klasse):
Onze derde ploeg kampte met degradatiezorgen en kon dus rekenen op versterking. Helaas net niet genoeg om te winnen tegen rechtstreekse concurrent Pantin. Na overwinningen van Maarten en Loïc speelden ze een 2-2 gelijkspel. Hierdoor staan ze met 4 ploegen voorlaatste en is de boodschap heel duidelijk. Er moet gewonnen worden om degradatie zeker af te wenden.

Mechelen 4 (4de klasse):
Ook onze vierde ploeg staat op het randje van degradatie. Maar door onverwachte afwezigheden moest deze met een verzwakte ploeg aantreden in Geel. Een 4-0 pandoering was helaas het verdict waardoor ze het lot niet meer in eigen handen hebben. Ze moeten winnen en hopen op (bord)puntenverlies van de rechtstreekse concurrenten willen we volgend jaar nog met twee ploegen in vierde afdeling spelen.

Mechelen 5 (5de klasse):
Voor een overwinning moeten we dus naar de vijfde afdeling kijken en Mechelen 5 gaf hier het voorbeeld. Met overwinningen van Pascal en Michel en een gelijkspel van Joeri, konden ze met een overwinning terug naar Mechelen keren.

Mechelen 6 (5de klasse):
Onze zesde ploeg haalde exact hetzelfde resultaat door de winsten van Marie-Jeanne en Brent. Het gelijkspel van Timo maakte de tweepunter compleet.

Mechelen 7 (5de klasse):
Ook in Gent moest onze zevende ploeg aan de bak. Helaas met een valse start door een forfait op ons derde bord. Voor de rest kon alleen Laurens zorgen voor een half puntje. Hierdoor was een 3,5-0,5 nederlaag de realiteit.

Mechelen 8 (5de klasse):
Onze laatste ploeg kon ook geen punten pakken in Geel. Alleen Timo wist te winnen waardoor ook hier deze ploeg zonder punten naar huis ging.


Speeldag 9 : 19 maart 2023

Het was weer tijd voor een nieuwe ronde van de nationale interclub. Hier het verslag van de negende ronde.

Mechelen 1 (2de klasse):
Onze eerste ploeg kon nog maar eens winnen en dit keer tegen Europchess. Met maar liefst 5 gelijkspelen van Dimitri, Bjarne, Joppe, Sam en Geert. Deon en Wim maakte de score af door beide voor een overwinning te zorgen. 4,5-3,5 was dus de eindstand. Hierdoor staan ze momenteel op een gedeelde derde plaats!

Mechelen 2 (3de klasse):
Onze tweede ploeg kan op adem komen door hun overwinning tegen KASK. Met een forfait op bord 1 had Mechelen al meteen een lichte voorsprong beet. Thijs, Yves en Maarten zorgen alle drie voor de volle punten. Deze 4-2 overwinning maakt het behoud al een stuk zekerder.

Mechelen 3 (4de klasse):
Onze derde ploeg kon dan wel helaas niet winnen tegen Europchess. De remises van Jonas, Tomas en Matthias waren niet genoeg om een matchpunt te winnen. 1,5-2,5 was het eindresultaat waardoor degradatie nogaltijd op de loer ligt met nog maar 1 puntje marge boven de degradatiestreep.

Mechelen 4 (4de klasse):
Bij Mechelen 4 hadden ze het ook moeilijk tegen de tweede ploeg van KASK. Alleen Constant kon hier winnen. Ook hier dus geen punten voor de Mechelaars en staan ze nu in de rode degradatie zone! Dringend herpakken is dus de boodschap met nog twee speeldagen te gaan.

Mechelen 5 (5de klasse):
Met twee forfaits van KASK 3 was minstens al 1 matchpunt binnen. Wim en Michel konden allebei ook op het bord winnen waardoor een 4-0 overwinning een feit was. Een mooi cijfer om het weekend mee af te sluiten. Zeker omdat ook zij nu gedeeld derdes staan.

Mechelen 6 (5de klasse):
Mechelen 6 daarentegen had het moeilijker tegen een sterker Borgerhout. Alleen Annie kon voor een half puntje zorgen waardoor Borgerhout naar huis ging met de volle punten. 0,5-3,5 was dus de eindstand.

Mechelen 7 (5de klasse):
Ook onze zevende ploeg kon helaas niet winnen tegen Mol. De overwinning van Ayhan en het gelijkspel van Kaan was de Mechelse buit maar net niet genoeg voor een puntje. 1,5-2,5 was dus het resultaat.

Mechelen 8 (5de klasse):
Eindigen doen we met de enigste gelijkspel van alle acht ploegen. Onze achtste ploeg deelde de punten door de overwinningen van Thibaut en Tom. 2-2 was dus de eindstand tegen de tweede ploeg van Mol.


Speeldag 8 : 5 maart 2023

De achtste ronde van de interclub is gespeeld en het was er weer eentje op verplaatsing. Hier het verslag van onze acht ploegen.

Mechelen 1 (2de klasse):
Een bescheiden overwinning van onze ploeg in tweede klasse tegen Borgerhout. Met een 3,5-4,5 overwinning zorgde Sterre, Bjarne, Joppe en Sam voor de volle punten. Het halfje van Wim maakte de overwinning compleet. Zo staan ze voor het eerst in de linker kolom van het klassement met een gedeelde 6de plaats.

Mechelen 2 (3de klasse):
Onze tweede ploeg verloor wel helaas tegen dezelfde club. Alleen Thibaud kon winnen en Yves zorgde door zijn remise voor de 1,5 punt van Mechelen. Helaas niet genoeg als Borgerhout er 4,5 pakt. Een 8ste plaats is de huidige stand voor deze ploeg die nog genoeg marge heeft om het behoud te verzekeren.

Mechelen 3 (4de klasse):
Een pandoering kreeg Mechelen in de streekderby tegen Lier. Een 0-4 score was het droge verdict tegen de gemiddeld 300 elo strerkere tegenstander. Weliswaar was deze ploeg verzwakt door afwezigheid van Jonas en een verschuiving van Loïc naar onze vierde ploeg die de punten harder nodig hadden in de strijd tegen degradatie. Deze ploeg staat ook 8ste met 2 punten marge boven de degradatiestreep.

Mechelen 4 (4de klasse):
Doordat Mechelen 4 verstrerkt was kon deze ploeg gelukkig wel winnen van Lier. Een 1-3 eindstand en 0 nederlagen zorgde voor de 2 punter die ze nodig hadden. Adina en Loïc zorgde voor de volle punten en Wim en Constant kwamen remise overeen. Weliswaar blijft het spannend in het klassement. Ze hebben 1 punt marge boven de degradatiestreep waardoor het nog een bewogen einde van het seizoen zal worden.

Mechelen 5 (5de klasse):
Onze vijfde ploeg kon gemakkelijk winnen in Borgerhout. Met de zeges van Pascal, Wim en Michel en de remise van Geert konden ze met 0,5-3,5 winnen. Ook zij staan in de linkerkolom van het klassement met een mooie 6de plaats.

Mechelen 6 (5de klasse):
Mechelen 6 speelde op bezoek bij Burcht. Met een 2-2 eindstand delen ze de punten. De gebroeders Lauwers, namelijk Timo en Brent speelde allebei remise. Marie-Jeanne kon dan wel de volle buit pakken. Hierdoor staan ze op een negende plaats met 6 punten.

Mechelen 7 (5de klasse):
Mechelen 7 was de derde ploeg die meedeed met de streekderby tegen Lier. Zij verloren helaas wel nipt met 1,5-2,5. Debuutspeler Luca pakte zijn eerste overwinning en Ayhan zorgde voor het resterende half punt. Deze ploeg staat nu op een 10de plaats met 5 punten.

Mechelen 8 (5de klasse):
De prijs voor de verste verplaatsing gaat naar onze achtste ploeg. Club 666 uit luik was de tegenstander die hun te wachten stond. De eindstand na deze verre verplaatsing werd 2-2. Barend speelde gelijk tegen iemand met een rating van 1995 elo en Tom speelde ook remise tegen een sterkere tegenstander. De winst van Thibaut (die ook een sterke opponent had) maakte de eindstand compleet. Ook deze ploeg staat op een 8ste plaats met 7 punten.


Speeldag 7 : 12 februari 2023

Ronde 7 is gespeeld in de nationale Interclub. De helft van de ploegen konden winnen van hun opponenten terwijl de anderen helaas de boot ingingen.

Mechelen 1 (2de klasse):
Onze eerste ploeg kon voor de tweede keer op een rij winnen. Onze clubkampioen Robin De Vogelaere koos het verkeerde team nadat Mechelen won met 5-3 van Brugge. De punten kwamen van de winsten van Sterre, Matthias en Thijs. Dimitri, Joppe, Wim en Sam zorgden voor de halve puntjes, wat de overwinning betekende.

Mechelen 2 (3de klasse):
Onze tweede ploeg daarentegen, moest voor de tweede keer op rij zich gewonnen geven tegen een te sterk Dendermonde. De winst van Maarten en de remises van Jens, Jan en Yves waren niet genoeg om de punten thuis te houden.

Mechelen 3 (4de klasse):
De derde Mechelse ploeg won van Turnhout dankzij de overwinningen van Jonas en Matthias. Het halve puntje van Tomas maakte dat deze uitslagen genoeg waren om de twee punten binnen te halen. Zo stoten ze zich verder weg van de degradatiestreep.

Mechelen 4 (4de klasse):
Mechelen 4 had het moeilijk. Niemand kon een puntje sprokkelen tegen een duidelijk te sterk Midden-Limburg. Hierdoor zal het spannend worden in de strijd tegen degradatie nu ze voorlaatste staan. Laat dit niet ontmoedigen, want na regen komt altijd zonneschijn en hopelijk geldt dit ook voor onze vierde ploeg. Met nog 4 speeldagen te gaan zijn er nog genoeg punten te verdienen.

Mechelen 5 (5de klasse):
De vijfde ploeg kon dan weer wel winnen. Geert won weliswaar door een forfait van zijn tegenstander wegens ziekte. Doordat Wim en Michel wel de zuivere winsten binnen haalden kon deze ploeg met 3-1 winnen tegen de eerste ploeg van Burcht.

Mechelen 6 (5de klasse):
Bij Mechelen 6 moesten ze zich helaas gewonnen geven tegen Leuven-Centraal. Alleen Brent wist met zijn remise het enige puntje binnen te halen waardoor het resultaat op 0,5-3,5 strandde.

Mechelen 7 (5de klasse):
Wat Mechelen 4 kan, kunnen wij ook zal de zevende ploeg gedacht hebben. Ook hier kon helaas niemand een punt sprokkelen waardoor deze ploeg met lege handen achterbleef na het bezoek van (ja ja, weeral die...) Midden-Limburg.

Mechelen 8 (5de klasse):
Onze 8ste ploeg kon dan wel weer winnen van Midden-Limburg. Na twee keer 0-4 onderuit te gaan wilden de mannen van deze ploeg hun voorbeeld niet volgen. Door de overwinningen van Thibaut en Tom en het halve puntje van Yannick wonnen ze met 2,5-1,5.


Speeldag 6 : 29 januari 2023

De eerste interclubronde van 2023 was er eentje op verplaatsing. Al onze 8 ploegen streden op andere gronden voor de overwinning.

Mechelen 1 (2de klasse):
Onze versterkte eerste ploeg deed wat het moest doen tegen Zottegem. Het won met 2-6 en niemand verloor zijn partij. Marcel, Joppe, Wim en Wiebke pakten de volle buit. Sterre, Dimitri, Deon en Sam speelden gelijk. Hierdoor krijgen ze extra ademruimte in het klassement.

Mechelen 2 (3de klasse):
Op bezoek in Sint-Niklaas, moest onze tweede ploeg zich gewonnen geven. De overwinning van Kevin en de remises van Jens en Yves waren niet genoeg om met een punt naar huis te gaan. 4-2 was dus helaas de eindstand.

Mechelen 3 (4de klasse):
Leuven Centraal was de tegenstander van onze derde ploeg. Door de winst van Loïc en de gelijkspelen van Jonas en Matthias konden ze gelijk spelen tegen de winterstopkampioen van hun reeks. 2-2 was hier de eindstand.

Mechelen 4 (4de klasse):
Mechelen 4 volgde het voorbeeld van onze derde ploeg. Barend was degene die het volle punt pakte. Wim en Adina speelden allebei gelijk. 2-2 gelijk dus tegen Turnhout. Hierdoor duwen ze zich een beetje van de degradatiezone.

Mechelen 5 (5de klasse):
Een nipte nederlaag kende onze vijfde ploeg in Sint-Niklaas. De overwinning van Michel en de remise van Geert waren niet genoeg om een gelijkspel af te dwingen. Hierdoor keert deze ploeg helaas zonder punten huiswaarts.

Mechelen 6 (5de klasse):
Onze zesde ploeg had meer succes door verschroeid uit te halen in Hoboken. Een 0-4 pandoering was het resultaat door de overwinningen van Timo, Marie-Jeanne , Annie en Brent.

Mechelen 7 (5de klasse):
Onze tweede ploeg in Leuven speelde ook 2-2 gelijk. Het waren Maximilien en Wout die voor de overwinningen zorgden tegen een ploeg die gemiddeld 200 elo sterker was.

Mechelen 8 (5de klasse):
Afsluiten doen we helaas met een nederlaag van onze achtste ploeg. Alleen Thibaut kon winnen in Turnhout, waardoor de eindstand 3-1 was in het nadeel van de Mechelaars.


Speeldag 5 : 4 december 2022

De 5de ronde is gespeeld en was ook de laatste ronde van 2022. Hierdoor ook de laatste resultaten voor de winterbreak.

Mechelen 1 (2de klasse):
Helaas een nipte nederlaag voor onze eerste ploeg. Ze konden dit jaar niet met een positieve noot afsluiten ondanks de overwinningen van Joppe en Matthias en de gelijkspelen van Sterre, Dimitri en Wim.

Mechelen 2 (3de klasse):
Onze tweede ploeg sluit 2022 ongeslagen af door voor de derde keer gelijk te spelen. Olaf en Maarten wonnen hun partijen en Wiebke en Yves gingen met het half puntje lopen. Wederom een 3-3 eindstand.

Mechelen 3 (4de klasse):
Na twee maal niet verloren te hebben kon onze derde ploeg helaas geen punten sprokkelen tegen Opwijk. Het was alleen Jonas die het volle punt kon veroveren.

Mechelen 4 (4de klasse):
Eindelijk dan eens een overwinning. Dat zullen ze gedacht hebben bij Mechelen 4. Zowel Wim, Adina als Walter wonnen hun partijen waardoor ze broodnodige punten pakken in de strijd tegen degradatie.

Mechelen 5 (5de klasse):
Hoboken was de opponent van onze 5de ploeg. Met een overwinning van Matthias en Wim konden ze een gelijkspel forceren. Deze ploeg ging dus onbeslist naar huis.

Mechelen 6 (5de klasse):
Hier verloor Mechelen 6 nipt met een 1,5 - 2,5 nederlaag. Annie zorgde voor de overwinning en Nassim ging tevreden met het half puntje naar huis. Helaas verloor de ploeg wel door de overige twee nederlagen.

Mechelen 7 (5de klasse):
Onze 7de ploeg ging zwaar onderuit tegen DT Leuven. Alleen Laurens kon met een gelijkspel de eerredder bemachtigen.

Mechelen 8 (5de klasse):
Eindigen doen we met een overwinning van onze laatste ploeg. Zowel Tom, Yannick en Barend wonnen hun partijen waardoor de punten in Mechelen bleven.


Speeldag 4 : 20 november 2022

De vierde speeldag van de interclub werd afgewerkt. Vruchtbaar was het niet voor onze ploegen, want maar een paar konden helaas winnen. We spelen duidelijk liever thuis dan op verplaatsing.

Mechelen 1 (2de klasse):
5 remises maakten deel uit van het nipte 4,5-3,5 verlies van onze eerste ploeg. Alleen Wim kon het volle punt veroveren, maar dit was helaas niet voldoende voor een punt voor de ploeg.

Mechelen 2 (3de klasse):

Mechelen 2 blijft ongeslagen na een 3-3 uitslag in Kappele-op-den Bos. Hier konden Yves en Maarten winnen en waren de gelijkspelen van Jan en Wiebke de halve overige punten. Dit was genoeg om met een puntje naar huis te gaan. 6/8 hebben ze nu, waardoor ze hun seizoenstart niet gemist hebben.

Mechelen 3 (4de klasse):
Onze derde ploeg had honger naar een eerste overwinning en kreeg vorige ronde al een aperitief door gelijk te spelen. Nu gingen ze voor het volledig menu tegen SCRR en daar werden de magen gelukkig gevuld. Zowel Loïc, Jonas en Matthias konden winnen waardoor de winst verzekerd was en ze zo een beetje ademruimte krijgen voor de strijd tegen degradatie.

Mechelen 4 (4de klasse):
Helaas was in onze vierde ploeg gebrek aan ademruimte want ze verloren op Pelt. Alleen Walter kon de eer redden door gelijkspel te spelen. Zo blijven ze helaas de rode lantaarn van hun reeks.

Mechelen 5 (5de klasse):
Verschroeiend werd er uitgehaald in Gent want hier gingen ze met de volle twee punten terug naar Mechelen, en verdiend. Met 0,5-3,5 had de Gentse ploeg geen enkel verweer tegen onze vijfde ploeg.

Mechelen 6 (5de klasse):
Hier kon alleen Brent winnen waardoor de ploeg van onze voorzitster zonder punten terug werd gestuurd. 1-3 was de uitslag tegen Brasschaat.

Mechelen 7 (5de klasse):
Een nipte nederlaag was het verhaal dat geschreven werd in Noorderwijk. Ayhan kon winnen en Leon speelde gelijk tegen een sterkere tegenstander. Helaas was dat niet voldoende om een puntje af te snoepen. 2,5-1,5 was de uitslag.

Mechelen 8 (5de klasse):
Ook onze 8ste ploeg ging de boot in tegen Pelt. Alleen Yannick kon een half puntje afsnoepen op het eerste bord. Dit was helaas het enige wapenfeit waardoor een 3,5-0,5 uitslag de realiteit was.


Speeldag 3 : 6 november 2022

De tweede thuisronde van de nationale interclub is reeds afgewerkt. Het was er één met veel onbesliste uitslagen.

Mechelen 1 (2de klasse):
Onze eerste ploeg kon helaas geen punt pakken tegen weliswaar het veel sterkere Jean Jaures Gent. Ze deden wel niet veel onder Gent want de uitslag was maar 3,5-4,5 wat dus dicht bij elkaar ligt.

Mechelen 2 (3de klasse):
Hier werd er simpelweg gewalst over Brasschaat 4. Mechelen 2 geeft alweer maar eens een pandoering van 5-1 tegen hun veel zwakkere tegenstander.

Mechelen 3 (4de klasse):
Een kleine stunt werd hier verwezelijkt. Het leek op voorhand al een feit dat onze derde ploeg zonder punt de boot in ging maar Tomas en Jonas konden verrassen tegen hun veel sterkere opponent door te winnen. Wetende dat ze met een IM kwamen op bord 1 en met een gemiddeld eloverschil van 450, is 2-2 een heel mooie resultaat.

Mechelen 4 (4de klasse):
De tweede 2-2 was hier een feit, wat op papier voor de tegenstander een kleine stunt was. Adina was degene die met het volle punt naar huis ging terwijl Walter en Constant met een half puntje de avond in gingen.

Mechelen 5 (5de klasse):
Een avond in mineur voor onze vijfde ploeg want ze gingen met 0-4 de boot in. Niemand kon iets maken tegen de ploeg uit Brasschaat en zo wordt het een avond voor hun om snel te vergeten.

Mechelen 6 (5de klasse):
Wat ze in 4de klasse kunnen, kunnen wij ook zullen ze in Mechelen 6 gedacht hebben want zij zorgden voor de 3de 2-2 uitslag. Het was Timo die met het volle punt naar huis ging. Adina en Brent besloten dan weer gelijkspel.

Mechelen 7 (5de klasse):
Als je dacht dat je alle 2-2's gehad had ben je mis want ook onze zevende ploeg deelde de punten. Het was hier ook bord 1, namelijk Laurens, die met het volle punt ging lopen terwijl Leon en Ayhan gelijk speelden. Een kopie dus van de 6de ploeg.

Mechelen 8 (5de klasse):
Tenslotte hadden we Mechelen 8 die met 1-3 verloor van de vierde ploeg uit Westerlo. Tom kwam met de eerredder door zijn winst op het derde bord.


Speeldag 2 : 16 oktober 2022

Hier het verslag van de tweede ronde IC.
Een sombere verplaatsing was het voor de Mechelse delegatie want maar 2 ploegen konden winnen. 5 ervan verloren en 1 ploeg deelde de punten.

Mechelen 1 (2de klasse):
Hier was het alleen Bjarne die zijn meerdere liet erkennen. Dimitri, Joppe en Olaf sprokkelden de overige halve puntjes. LSV-Mechelen 5,5-2,5

Mechelen 2 (3de klasse):
Deze ploeg speelde onbeslist op KGSRL. Opvallend is dat invallers Loïc en Barend allebei remise speelden tegen iemand die qua elo ver boven hun niveau is.

Mechelen 3 (4de klasse):
De verplaatsing naar Woluwé zullen ze wel snel willen vergeten. Met een verzwakking in de ploeg was de klus om punten te pakken nog zwaarder tegen een ploeg dat iets minder dan 400 elo per bord sterker was. Matthias was uiteindelijk degene die gelijk besloot tegen zijn veel sterkere oponent. 3,5-0,5 was, spijtig genoeg, de harde realiteit.

Mechelen 4 (4de klasse):

Mechelen 4 kreeg een iets haalbaardere opdracht voorgeschoteld, maar met 250 elo per bord sterker nog altijd een heel moeilijke. De uitslag was een harde 4-0 nederlaag.

Mechelen 5 (5de klasse):
Gelukkig won Mechelen 5 wel hun partijen. Met 0,5-3,5 gaven ze Mortsel een goede pandoering. Alleen Geert had genoegen met een gelijkspel. De rest won hun partijen.

Mechelen 6 (5de klasse):
Deze ploeg moest uit spelen tegen De Rode Loper. Een ploeg dat sinds dit jaar Interclub speelt en ook won tegen onze ploeg. Brent kwam met de eerredder door te winnen op bord 2.

Mechelen 7 (5de klasse):
Ook Mechelen 7 kon winnen in Mortsel met een 1,5-2,5 overwinning. Ayhan en Maximilien zorgden voor de volle punten en Kaan had genoeg met een half punt voor een overwinning.

Mechelen 8 (5de klasse):
Onze 8ste ploeg verloor ook helaas hun match door te verliezen tegen Mortsel. Het was Tom die kon winnen tegen zijn, elogewijs sterkere, tegenstander. 1-3 was de eindstand.


Speeldag 1 : 25 september 2022

Vandaag werd de allereerste ronde van de nationale interclub afgewerkt. 7 ploegen konden thuis de eer verdedigen met 4 stadsderby's. Alleen Mechelen 6 moest zich verplaatsen naar Deurne.

Mechelen 1 (2de klasse):
Het seizoen was goed gestart voor onze eerste ploeg, want maar liefst 7 van de 8 borden pakten punten. Deurne 1 werd met een 5,5 - 2,5 nederlaag zonder pardon naar huis gestuurd.

Mechelen 2 (3de klasse):
Het was een stunt voor onze tweede ploeg, want met een bijna perfecte score van 5-1 en geen enkel verlies werd hier de stadsderby tegen TSM 2 overtuigend gewonnen door de Koninklijke. Hun bord 6 was qua elo zelfs hoger geratet dan ons bord 1!!! Een mooie zege dus.

Mechelen 3 (4de klasse):
Ook ik Mechelen 3 moesten ze tegen een zeer sterk bezette TSM 3. Met een gemiddeld elo verschil van 200 beloofde het een stevige confrontatie te worden. Helaas kon alleen maar Matthias winnen op het 4de bord en zo de eer redden. 1-3 was daardoor de eindstand.

Mechelen 4 (4de klasse):
Onze 4de ploeg speelde tegen een redelijk gelijkwaardig Deurne 3. Dat zag je ook aan de uitslag, want onze ploeg had met een half puntje te kort nipt verloren. Alleen Wim kon het volle punt binnenhalen. De eindstand was 1,5-2,5.

Mechelen 5 (5de klasse):
LSV-Chesspirant 5 was de tegenstander van deze ploeg. Met een paar jeugdspelers langs onze kant was het een mooi moment om hun kunsten eens te tonen tegen deze ploeg. Helaas moesten ze de handdoek in de ring gooien en was het Pascal met de eerredder tegen een sterkere tegenstander. 1-3 was hier dus de eindstand.

Mechelen 6 (5de klasse):
De enige ploeg op verplaatsing was de ploeg van onze voorzitster. Zij konden de eerste overwinning van onze club boeken op verplaatsing met een mooie 2,5-1,5 overwinning tegen Deurne 4.

Mechelen 7 (5de klasse):
Onze derde stadsderby werd onbeslist, want de uitslag werd 2-2 tegen TSM 4.

Mechelen 8 (5de klasse):
Afsluiten deden we met een overwinning tegen de laatste ploeg van TSM. Ook hier werd het een mooie 2,5-1,5 overwinning.