KONINKLIJKE MECHELSE SCHAAKCLUB

JEUGDSCHAAK

Onze verantwoordelijke voor het jeugdschaak is: Kevin De Winter (0497/34.60.91)

KMSK heeft een policy opgesteld waaraan de jeugdspelers en de les dient te voldoen.

Elke zondag is er jeugdschaak in het clublokaal vanaf 10u tot 12u00. Wij vragen de ouders de kinderen te komen afhalen om 12 uur. Er staat geen leeftijd op het aansluiten in de club. Maar om schaken aan te leren is de minimum leeftijd toch 6 a 7 jaar. Verplichtingen zijn er niet. Wij vragen wel om regelmatig aanwezig te zijn op de lesdagen voor de jeugd. Tijdens de schoolvakanties is er geen les. Het lesgeld met inbegrip van het werkboek bedraagt 45 euro dat betaald wordt voor eind september. Hierin zit ook de aansluitingskost bij de bond, zodat iedereen ook verzekerd is bij de bond.
Bankrekening IBAN = BE36 9731 4996 6781 en BIC = ARSPBE22

De kinderen worden begeleid volgens de stappenmethode van Brunia - Van Wijgerden. Dit zijn 6 stappen. Afhankelijk van de sterkte van nieuwe leden, worden ze in één van de groepen ingedeeld. In stap 1 wordt gestart met: hoe gaan de stukken enz. De instap in stap 1 kan enkel in september, voor andere groepen (als de speler reeds stappen gevolgd heeft of een bepaald niveau heeft) kan in het jaar aangepikt worden in een bepaalde stap.

De indeling van de les is als volgt: het eerste kwartier wordt besteed aan een onderdeel van de stappenmethode, daarna 30 min oefeningen. Hierna is er een tiental minuten pauze voordat er nog ongeveer een uur partijen gespeeld worden om de technische delen van het schaken onder de knie te krijgen.

Heb jij ook zin om te leren schaken met andere kinderen, kom gerust eens langs op één van de schaakvoormiddagen.