Koninklijke Mechelse Schaakkring

Last update: 24/04/2023 9u05
Updated: wintertornooi, Memorial Walter Huyck

Wil jij ook schaken in een schaakclub? Kom eens langs bij de Koninklijke Mechelse Schaakkring. De clubavond gaat door elke vrijdag om 20 uur van september tot juni in het Busleyden Atheneum - Campus Pitzemburg. Iedereen vindt zijn gading bij ons, van de beginner tot de sterke schaker.

Gewoon zin in een partijtje schaak of een eerste kennismaking. Bij ons kan je op vrijdagavond vanaf september tot april vrijblijvend spelen in het Laddertornooi . Inschrijven voor 20u15. Er wordt 1 partij gespeeld van 1u bedenktijd per speler. Kom eens langs.

Voor de jeugd, kijk op jeugdlessen.


NIEUWS    Refresh = CTRL-F5

Volgende vrijdag 26 april is het Snelschaakkampioenschap.
De uitslagen en eindstanden van het stapjestornooi 2024.
Onze ere-voorzitter Walter Huyck is op 2 oktober 2023 overleden. Het afscheid heeft plaats gehad in intieme kring. Hier vind je de overlijdensbrief.
Herman Claessens is vrijdag 7 april 2023 overleden.
Hij is rustig, niet geheel onverwacht, heengegaan..
De uitvaart heeft vrijdag 14 april plaatsgevonden in intieme kring.
Zoals je weet was de Mechelse Schaakkring zeer belangrijk voor hem, het was zijn 2e familie.
Herman was een schaakspeler in hart en nieren en is blijven schaken met zijn zoon Koen tot 2 weken voor zijn overlijden.
Hieronder vind je een foto van hem als jonge schaakspeler, en een schaakfoto van niet zo lang geleden. Hier zijn rouwprentje


14-03-2023 : Louis Van Nylen, jaren lang lid geweest van onze club (tot 2016) is overleden. Hij schreef regelmatig leuke verhalen in ons clubblad Tam-Tam. Overlijdensbrief Louis
Enkele wijzigingen qua bereikbaarheid bv. komen langs de Hanswijkstraat en wegrijden langs de Graaf Van Egmontstraat en dat was vroeger juist omgekeerd, afhankelijk vanwaar men komt moet ieder voor zich het maar bekijken op de site De nieuwe vesten.

25-02-2023 : BJK in Blankenberge : Sterre Dauw is Belgisch kampioen geworden is bij de U20 en alle resultaten zijn hier te vinden.
11-03-2022 : Beste clubleden,
Met veel pijn in het hart moeten we jullie melden dat ons dierbaar lid Koen Van Vlaenderen, sinds vele jaren actief in onze club, vorige vrijdag de strijd tegen een agressieve ziekte verloren heeft en is overleden.
We wensen Stijn en Britt, zijn kinderen, veel sterkte toe en een innige deelneming aan de ganse familie.
We zullen je erg missen Koen.
Overlijdensbrief Koen
17-11-2021 : Op de uitgestelde en verkorte versie van het BJK 2021 heeft Joppe Raats zich net tot Belgisch kampioen bij de -16 gekroond. Na een spannende en hard bevochten remise in de laatste ronde kon hij zijn voorsprong op de rest behouden en de titel binnenhalen. Met daarnaast nog podiumplaatsen voor Sterre Dauw, Evelien Froeyman en Jens Cuyvers en verschillende individuele uitschieters kunnen we alleen maar tevreden zijn. Proficiat aan alle deelnemers en begeleiders voor hun inzet en enthousiasme!
Mechelen geeft Sinte-Mettetuin met schaaktafels ook een spelfunctie (bron GVA - Sven Van Haezendonck Dinsdag 10 augustus 2021 om 14:47)